Certifikat odličnosti

Certifikat odličnosti – zakaj in kako ga pridobiti?

starbirth, 21. 5. 2018

Dandanes sta zaupanje in verodostojnost vrlini, ki sta žal precej redki. S tem povezano je tudi težko najti podjetje, ki mu lahko zaupamo, ko se le-to pohvali z visoko kakovostjo. Z mislijo na to so se v Akademiji poslovne odličnosti odločili, da bodo verodostojnim podjetjem podelili certifikat odličnosti. Ta bo predstavljal simbol prepoznavnosti integrirane kakovosti, ki jo dosegajo le najboljša slovenska podjetja.

S celotnim programom certificiranja bodo tako nagovorili podjetnike, ki se lahko pohvalijo s tem, da delujejo v smeri doseganja optimalnih in uravnoteženih rezultatov poslovanja. To so podjetja, ki se neprestano trudijo, da se izboljšujejo, stremijo pa tudi k zadovoljstvu kupcev in okolja, v katerem se nahajajo in v katerem delujejo.

Certifikat odličnosti in njegove prednosti

Certifikat odličnosti - primerSte že večkrat razmišljali o pridobitvi certifikata odličnosti, vendar se zaenkrat zanj še niste odločili? Potem vam svetujemo, da natančno preverite prednosti, ki jih certifikat prinaša:

  • Vašemu podjetju se bo izboljšala marketinška podoba, prepoznavnost blagovne znamke bo večja.
  • Certifikat odličnosti je dokaz, s katerim potrjujete, da vaše podjetje deluje po uveljavljenih načelih trajno uspešnega delovanja.
  • Večja transparentnost delovanja podjetja.
  • Prikazane so zmogljivosti in omejitve podjetja ali podizvajalcev podjetja.
  • Prepoznani so vzroki slabih in dobrih praks.

Certifikat odličnosti pa podjetju doda tudi dodano vrednost in tako ustvarja uspešno prihodnost ter ohranja dobre poslovne rezultate. Poleg tega certifikat kaže tudi na to, da ima podjetje dober posluh za kupce, saj mu je njihovo zadovoljstvo izrednega pomena.

Takšno podjetje je brez dvoma vodeno z vizijo in integriteto, stalno razvija svoje sposobnosti, svoje uspehe pa dosega tudi z nadarjenostjo zaposlenih, ki jih neprestano spodbuja h kreativnosti in inovativnosti. In nenazadnje: certifikat odličnosti pove, da podjetje spremlja svoje poslovno okolje in prepoznava tveganja ter priložnosti.

Ocenjevanje za certifikat odličnosti poteka tako, da Akademija odličnosti opravi analizo doseganja kakovosti v različnih procesih. Poseben poudarek je na kontrolnih postopkih, sledljivosti, zadovoljstvu zaposlenih ter na upoštevanju predpisov in standardov. Tekom procesa ocenjevanja analizirajo kazalnike uspešnosti in ugotavljajo, kako zadovoljni so poslovni partnerji. Pomembne so tudi bonitete.

Pa vi, že imate svoj certifikat odličnosti?