Izboljšajte newsletter marketing

starbirth, 2. 11. 2015

Ste se tudi vi odločili, da boste svojim kupcem za obveščanje o novostih v ponudbi pošiljali elektronsko pošto? Potem je čas, da se odločite za sodoben in napreden newsletter marketing, ki vam bo prihranil veliko časa in vam predvsem pomagal, da ne bo odvečnega dela. Z njim boste v nekaj potezah lahko poslali svoje novičke na množico naslovov, ne da bi se trudili z dolgotrajnim pripravljanjem, urejanjem, nadziranjem, preverjanjem … Sodoben newsletter marketing namreč poskrbi, da ni s pošto prav nobenih težav.

Kako lahko izboljšate svoj newsletter marketing?

Pri SqualoMail.com, ki nudi celovite rešitve za email marketing, so nam zaupali nekaj skrivnosti, ki pomagajo zagotoviti, da bo vaš newsletter marketing prinašal dobre rezultate. Pravzaprav smo si njihove namige ogledali kar na konkretnih primerih oziroma v lastnem nabiralniku, kjer se je med promocijsko pošto hitro našlo kar nekaj primerov tako za dobro kot tudi za slabo newsletter kampanjo. Že ob pogledu v predal je bilo povsem jasno, kateri primeri kažejo na slabo prakso – takoj so nam v oči padla tista sporočila, katerih pošiljatelj je »medel« oziroma nam ob pogledu na njegovo ime »ne zasveti lučka«.

Če se moramo ob prejetju pošte zamisliti, kdo nam jo sploh ponuja, potem je zagotovo velika verjetnost, da se newsletter marketing takšnemu podjetju ne obnese. Tisto, kar je ravno tako takoj zbodlo v oči, pa so bila sporočila s slabimi naslovi. Takšnimi, ki niso niti malo prodajno usmerjeni. Saj veste: »-50 % na hude znamke zimske obutve,« se pač sliši bolje kot »Ponudba za mesec november«.

SqualoMail.com

SqualoMail – ekipa mojstrov za email marketing

No, če lahko newsletter marketing »profitira« že s kreativnostjo pri naslovu, pa to še toliko bolj velja za vsebino. Tako oblikovanje kot besedila so se pri nekaterih novičkah v našem nabiralniku izkazala za precej slaba. V enem primeru je šlo za newsletter marketing brez ene same slike, v drugem je bilo slik preveč in so bile moteče, sporočilo pa je bilo zaradi njih neverjetno dolgo (in ga običajno sploh ne bi pogledali do konca). Prav tako je kar nekaj tistih, ki so se odločili za newsletter marketing, a so pozabili na svoj logotip. In še huje – pri nekaterih ni bilo nobene vsebine, ki bi dala dodatno vrednost. Samo ponudba izdelkov in to je to. Očitno so content marketing povsem spregledali in mislili, da je dovolj po elektronski pošti poslati le letak, na katerem so izdelki in cene. Dolgočasno!

Ja, sproti smo se odjavili od prejemanja kar nekaj novičk, za katere smo hitro ugotovili, da nam niso všeč oziroma ne prinašajo nič »pametnega«. Zakaj? Ker je tak newsletter marketing dejansko samo »junk mail«.