Izdelava spletnih strani po meri podjetja

starbirth, 22. 6. 2016

Uspešno tržno komuniciranje podjetja danes zahteva primerno spletno stran, poleg te pa tudi podporo na različnih družbenih omrežjih, ki so vse bolj pomembna za uveljavitev blagovne znamke. Prav tako so pomembna za njeno dobro komunikacijo s strankami, še zlasti, kadar gre za končnega potrošnika. Temu mora biti prilagojena tudi izdelava spletnih strani. Spletna stran, ki je še kakšnih pet let nazaj popolnoma zadoščala za vse potrebe, je tako danes že med zastarelimi in pogosto je potrebna nadgradnja ali celo popolna prenova, kajti napredek na področju tehnologij je hiter in zahteva tudi hitro prilagajanje.

Kakšna je sodobna izdelava spletnih strani?

Med profesionalnimi spletnimi stranmi ločimo tiste, ki so namenjene predstavitvi podjetja in njegove dejavnosti ter ponudbe, spletne trgovine, ter tako imenovane podporne strani, med katere lahko štejemo tako najrazličnejše bloge kot družabna omrežja. Izdelava spletnih strani za predstavitev, torej osnovnih strani, je običajno odvisna od same narave podjetja, njegove panoge in tudi velikosti. Večje kot je podjetje in bolj široko kot deluje, bolj bo zahtevna izdelava spletnih strani, saj je potrebno znotraj izdelave poskrbeti morda celo za različne blagovne znamke (pri čemer se običajno priporoča ločeno stran za vsako znamko).

Spletna stran podjetja

Sodobna spletna stran podjetja zahteva dobro načrtovanje.

Spletna stran mora sicer v osnovi biti narejena tako, da ponuja dovolj informacij, ki zanimajo stranke, jim je oblikovno in vsebinsko všeč, je enostavna za uporabo, vendar pa kljub temu teži h končnemu koraku. Torej k temu, da se obiskovalec strani nazadnje odloči za nakup, pa naj bo ta v fizični trgovini, morda celo pri zastopnikih, ali pa tudi kar v sami spletni prodajalni.

Kaj zahteva kakovostna izdelava spletnih strani?

  1. Vizualno prijetno in praktično obliko.
  2. Enostavno uporabo.
  3. Kakovostno vsebino s pravimi informacijami v obliki besede, slike in videa.
  4. Enostavno vzdrževanje strani.
  5. Enostavno dodajanje vsebin.
  6. Možnost dobrega rangiranja v spletnih iskalnikih.
  7. Primerno ceno.