Do čudovite pisarne z le nekaj spremembami

starbirth, 29. 9. 2016

Urejenost delovnega okolja vpliva na počutje pri delu, to pa seveda pomeni, da delovno okolje vpliva tudi na motivacijo in posledično na storilnost. Bi radi, da bi bili vaši zaposleni bolj učinkoviti, da bi bilo vzdušje v pisarni boljše, da bi bili rezultati dela bolj pozitivni? Potem poskrbite za prijetno delovno okolje. In ne, to ne pomeni, da morate pisarno povsem prenoviti, kupiti novo pohištvo in podobno. Pogosto so dovolj povsem preproste in hitre spremembe, ki vas ne bodo stale veliko in za katere lahko poskrbite v minimalnem času.

Najboljše hitre spremembe videza pisarne

1. Vsaka pisarna je takoj videti bolje, če vanjo vnesemo nekaj narave. Kaj to pomeni? Ne, ni vam potrebno kupiti sobnega vodometa. Dovolj je, da kupite nekaj velikih zelenih lončnic. Izberite rože, ki imajo velike in bujne liste, v cvetličarni pa povprašajte tudi po tem, katere so tiste zelene rastline, ki so znane po najbolj učinkovitem čiščenju zraka in sproščanju kisika. Če je pisarna zelo moderna, pa se odločite za bolj nenavadne oblike zelenja, na primer travo ali žito v velikih koritih, za bonsaje, v korita na okenskih policah zasadite jagodičevje ali celo paradižnik …

Zelenje v pisarni

Nekaj zelenja bo v pisarno vneslo svežino in novo energijo.

2. Se vam zdi, da so vaši zaposleni pogosto napeti in razdražljivi? Dokazano je, da odlično sprošča opazovanje ribic, zato lahko v pisarni poskrbite za akvarij. Ni nujno, da je velik in drag. Že ena sama zlata ribica v preprosti bovli bo vse navdušila.

3. So stene pisarne prazne in dolgočasne? Kupite nekaj plakatov z zanimivimi podobami narave in jih namestite na stene ali pa se odločite za dekorativne stenske nalepke z motivacijskimi napisi.

4. Vsi se radi nekoliko posladkamo in poklepetamo med delom. Zakaj ne bi imeli v pisarni temu namenjenega kotička? Preprost grelnik vode za pripravo kave ali čaja, za vsakega zaposlenega pa skodelica pisanih barv. Zraven dajte še pladenj, ki ga vsako jutro založite z rogljički, krofki ali drugim pecivom, ali z nekaj sadja. Ne bo vas stalo veliko, zaposleni pa bodo dobre volje.

5. Pisarne so pogosto polne trdih materialov, predvsem lesa, kovine in plastike. Vnesite v vašo pisarno nekaj mehkobe! Zaposleni naj dobijo blazine za na stole v živahnih barvah, na tla dajte nekaj pisanih tepihov. Lahko tudi iz gume, ki so najcenejši. Sedenje bo mehkejše, občutek pod stopali ravno tako, prostor pa bo tudi bolj pisan.