Ročno in robotsko varjenje

Kdaj pride v poštev ročno in kdaj robotsko varjenje?

starbirth, 27. 1. 2021

Tehnologija napreduje z neverjetnim tempom in spreminja svet, v katerem živimo. Stvari, o katerih smo nekoč samo sanjali, so danes izvedljive, delovni postopki postajajo avtomatizirani, hitrejši in natančnejši, posledično se potrebuje manj žive delovne sile.

Seveda pa to ne pomeni, da je človeška roka pozabljena, saj na vseh področjih navadno prihaja do določenih situacij in omejitev, kjer ni mogoče vsega vedno opraviti strojno. Pa poglejmo na trg kovinsko predelovalne industrije in varjenja, ki lahko poteka robotsko ali ročno.

Serijska proizvodnja v rokah robotov

Če kje, potem se v avtomobilski industriji potrebuje obdelavo kovin, ki je hitra in ponuja vedno enak končni rezultat. Ker gre v tem pogledu navadno za velikoserijska naročila kosov, ki morajo biti popolnoma enako zvarjeni, je jasno, da projekt kar kliče po robotu.

Varjenje z robotom

Varilni robot omogoča hitro in izjemno natančno varjenje.

Po delavcu, ki lahko brez premora dela 24 ur na dan in opravlja ves čas popolnoma enake gibe, ne da bi pri tem trpelo njegovo zdravje. Delo poteka hitro in jamči kvaliteto na končni produkt. Tudi v tem primeru brez prisotnosti človeka ne gre, a zgolj v vlogi nadzornika ali upravljavca programske opreme.

Varjenje na licu mesta

Ker varjenje pogosto poteka na samem mestu izvajanja del, denimo v gradnji konstrukcij, tam seveda ni mogoče uporabiti robotskega varjenja. To je primerno samo za varjenje na lokaciji podjetja, kjer se robot nahaja, in sicer v zaprtem proizvodnem obratu.

Robotsko varjenje na prostem in na različnih lokacijah odpade. Torej je ročno varjenje s tem še vedno nujno potrebno. Enako velja, kadar govorimo o varjenju na težje dosegljivih mestih in takrat, ko gre za varjenje unikatnih kosov, ki od varilca zahtevajo več prilagajanja in sprotnih odločitev glede tehnoloških postopkov.

Robot je izjemen pomočnik, a ne razmišlja

Ko govorimo o robotskem varjenju, govorimo o široki paleti prednosti tega varjenja, ki pa v določenih primerih enostavno ni dovolj. Robotsko varjenje poteka po vnaprej določenem programu in zajema neumorno ponavljajoče se gibe in vedno znova enake vare. Ko pride do kakšne težave ali ko je potrebno tehniko nekoliko prilagoditi, se pri robotu zgodba konča.

Ročno varjenje

Ročno varjenje je v nekaterih primerih nenadomestljivo.

Govorimo o različnih vrstah kovin, ki potrebujejo drugačne pristope in uporabo različnih tehnik varjenja. Če povzamemo, robot se izkaže kot izjemen in neprekosljiv varilec, ko je potrebno obdelati večje število popolnoma enakih kosov, to storiti hitro in natančno.

Ročno varjenje ostaja nepogrešljivo

Čeprav lahko pojemo hvalnice robotom varilcem, ki se izjemno izkažejo v serijski proizvodnji, pa je ročno varjenje še vedno nepogrešljivo. Varilec namreč pozna različne tehnike varjenja, jih sproti prilagaja, in že na začetku izbere ustrezen postopek glede na posamezen projekt.

Ročno varjenje se, za razliko od robotskega, izvaja tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Rokam varilca so dostopna še tako zahtevna mesta, glede na samo situacijo pa se lahko tudi samostojno odloči, ali se bo varjenja lotil na en ali drug način.

Preden zaključimo, pa pripnimo robotskemu varjenju še eno medaljo. Ker gre za karseda najbolj optimiziran proces dela, je jasno, da s tem pozitivno vplivamo tudi na okolje. Natančno in hitro delo omogoča manj odpada in optimalno porabo vložene energije.