Registracija domene Prašiček

Registracija domene pri Prašičku

starbirth, 18. 1. 2018

Bi radi svoje podjetje predstavili tudi na internetu, vendar ne veste, kje sploh začeti? Potem bo današnji članek kot nalašč, saj vam bomo podrobno razložiti, kako pričeti s spletnim nastopom. Prvi korak, ki ga morate opraviti, je registracija domene. Priporočljivo je, da to opravite še pred izdelavo spletne strani, lahko pa hkrati z zakupom domene naročite tudi spletno gostovanje.

Najprej na kratko razložimo razliko med domeno in spletnim gostovanjem:

  • Domena: Spletni naslov, na katerem se bo nahajala vaša spletna stran. Mi smo registrirali »starbirth.si«, nacionalno domeno s slovensko končnico .SI.
  • Gostovanje: Prostor na strežniku, kamor shranjujete datoteke in vse ostalo, kar sestavlja vašo spletno stran. Strežnik je neprekinjeno povezan v internet, da je spletišče lahko venomer dostopno uporabnikom spleta.

Zdaj ko poznate razliko med storitvama, ki predstavljata osnovo spletne predstavitve na internetu, pa si preberite, kje in kako opravite registracijo domene.

Prasicek.si – registrar domen s tradicijo in ugodnimi cenami

Cene domen postavljajo registrarji sami. Tisti, ki so na trgu prisotni že dlje časa in imajo posledično tudi več naročnikov, si lahko privoščijo nižje cene. Eden izmed bolj poznanih slovenskih registrarjev je Prasicek.si. V svoji ponudbi ima tako nacionalne in generične domene kot tudi vse bolj popularne tematske. Naj vam jih nekaj naštejemo:

  • Nacionalne: .SI, .DE, .HR, .AT, .ES, .IT, .EU, .RS, .CN, .FR, .NZ, .CH, …
  • Generične: .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ, …
  • Tematske: .CENTER, .AGENCY, .BLOG, .LIFE, .CLUB, .RECIPES, .DIET, …

Če boste kliknili na povezavo »Registracija domene Prasicek.si«, boste videli, da vam omenjeni registrar ponuja več kot 400 različnih domenskih končnic. Izbira je torej zares bogata, kar je pomembno poudariti, pa so tudi zelo ugodne cene. Marsikatera izmed končnic je tudi v akciji.

Kako poteka registracija domene?

Registrar domen Prasicek.siZelo preprosto in hitro. Na njihovi spletni strani v iskalnik domen vpišite želeno in kliknite na gumb PREVERI DOMENO. Po kliku se vam bo prikazal seznam domen z različnimi končnicami, zraven pa bo pisalo tudi, katere izmed domen so na voljo za registracijo, katere pa so že zasedene. Če bo vaša želena domena obarvana zeleno (prosta), jo dodajte v košarico.

Nato pojdite v košarico, kjer vam bodo ponujene še povezane storitve. Najprej boste lahko dodali še paket spletnega gostovanja, seveda pa ni nujno. Na naslednjem koraku lahko k naročilu dodate tudi SSL certifikat. Vsekakor vam priporočamo, da se zanj odločite, saj je zaradi zagotavljanja spletne varnosti zelo pomemben. Za preprosto spletno stran bo zadostoval najcenejši Comodo Positive SSL.

Na zadnjem koraku pa se še registrirate ali prijavite z obstoječimi podatki. Pustite svoje podatke in zaključite naročilo. Izbirali boste lahko med različnimi plačilnimi metodami, domena pa bo registrirana takoj, ko bo registrar zabeležil vaše plačilo.

Registracija domene torej ni prav nič težavnega, poteka namreč zelo podobno, kot če bi v spletni trgovini izvršili nakup izdelka ali storitve. Po zaključenem naročilu in zabeleženem plačilu boste na e-poštni naslov prejeli podatke za prijavo v naročniški center Moj Prašiček. Tam boste lahko urejali vse v povezavi z naročenimi storitvami, seveda pa se v primeru težav lahko kadarkoli obrnete na registrarja.

Registrar Prašiček slovi po izjemno prijazni podpori, ki je vedno pripravljena priskočiti na pomoč. Dosegljiva je 24 ur na dan in vse dni v letu. Priporočamo!