S pisanjem vsebin do dodatnega zaslužka

starbirth, 24. 9. 2015

Kaj je lepšega, kot sedeti v domačem naslonjaču in služiti dinarčke. Velikokrat se zdi slednji način služenja denarja skoraj nemogoč, težko verjeten ali dobesedno ‘nateg’. A lahko vam zagotovimo, da temu nikakor ni tako. Eden izmed načinov služenja iz naslonjača je tudi pisanje vsebin oziroma besedil. Vsebine lahko pišete tako za naročnike, kakor za svoj lasten blog ter si pri tem zagotovite dodatni zaslužek. Dodatni zaslužek je odvisen od tematike vaše internetne strani, kakovosti vsebin in vaše zagnanosti, da se promovirate. Pisanje vsebin nikakor ni težavno delo, dovolj je, da imate željo po pisanju, da vam slovenščina ni tuja in da imate na voljo računalnik ter internet. V kolikor interneta nimate, kar pa je glede na današnji življenjski standard bolj malo verjetno, lahko svoje delo opravljate tudi v knjižnici ali kje v lokalu in si tako omogočite dodatni zaslužek.

Kakšna bo višina vašega zaslužka, je v veliki meri odvisno od količine dela, vašega znanja in tudi od zahtevnosti dela. Z naraščanjem števila internetnih strani narašča tudi povpraševanje po pisanju najrazličnejših vsebin, ki se nato objavljajo na naročnikovih internetnih straneh. Pisanje besedil zajema najrazličnejša besedila, od SEO besedil, tematskih besedil, opisnih člankov, strokovnih člankov pa vse do promocijskih besedil. Od posamezne vrste besedila je odvisen vaš dodatni zaslužek. Bolj, kot je neko besedilo oziroma vsebina strokovna, višja je njena vrednost.

Besedila morajo biti napisana tako, da ustrezajo zahtevam brskalnikov, saj na takšen način internetne strani pridobivajo obiskovalce in se boljše pozicionirajo v različnih spletnih iskalnikih. Višje, kot se neko besedilo ali vsebina uvršča, več obiska si lahko stran oziroma podjetje obeta. Preden se odločite za pisanje vsebin, je smiselno, da si preberete nekaj člankov na slednjo temo. Lahko si ogledate tudi kakšen filmček ali se posvetujete s strokovnjakom.

Iskalnik Google

Pisanje vsebin naj bo primarno namenjeno bralcem, ne iskalnikom.

Dandanes živimo v času, ko so mnogi mladi brez dela, a so zelo izobraženi in imajo številne izkušnje. Vsak dodatni zaslužek je še kako dobrodošel. Eden izmed načinov, kako dodatno zaslužiti, je tudi pisanje vsebin. V kolikor menite, da ste primeren kandidat, se lahko prijavite tudi na kakšen portal. Slabost slednjih je, da so mnogi v tujih jezikih, njihova prednost pa ta, da boste na slednjih portalih dobili delo glede na svoje znanje in ne glede na količino poznanstev. A tudi na portalih je konkurenca zelo močna, najdejo se ponudniki, ki so pripravljeni besedila oziroma vsebine napisati skoraj zastonj.

Pomembno je, da se zavedate svojih sposobnosti, svojih vrlin in da jih znate predstaviti potencialnim delodajalcem. Zavedajte se, da mnogim ni pomembno zgolj to, da pridejo do svojih člankov čim ceneje, vendar predvsem dejstvo, da so slednji kakovostni.