Štampiljka

Uporaba štampiljk: poskrbite za vedno odličen odtis

starbirth, 15. 3. 2021

Vsako resno podjetje skrbi za svojo kvalitetno predstavitev na trgu. Ne glede na to, ali gre za marketinške materiale, prodajne kataloge ali le za nekaj tako običajnega, kot so štampiljke. Ko govorimo o štampiljkah, zapišimo, da te že dolgo niso zgolj podpis podjetja.

Z napredkom tehnologije, novih materialov in barv so postale prave mini tiskarne, ki jih lahko s seboj prenašamo kar v žepu. Pa naj bodo to poslovni žigi, promocijske štampiljke ali zgolj popestritev za domačo rabo. Vedno si boste želeli dvojega: kvalitetne izdelave in popolnega odtisa.

Pozabite na blede odtise

Ena največjih preglavic, ki jih povzročajo običajne štampiljke, so bledi odtisi. Saj poznate tisto, ko se po nekaj odtisih le-ti vidijo samo še delno? Sprva pri odtisu na papir zmanjka kakšen vogal ali del roba, potem pa počasi postaja povsem neberljiv in neprepoznaven.

Tekstovna avtomatska štampiljka

Vaše podjetje si tega vsekakor ne želi. Izdelava štampiljk je v zadnjih letih tako močno napredovala, da boste na trgu našli štampiljke, ki vam bodo vzele sapo. Takšne, ki vedno znova za seboj ne puščajo drugega kot popoln odtis. Brez bledice ali manjkajoče vsebine in brez strahu, da bi se osramotili pred poslovnim partnerjem ali stranko.

Za kaj se danes sploh še uporabljajo?

Če se sprašujete, čemu bi sploh še potrebovali štampiljko, je odgovorov na to vprašanje kar nekaj. V prvi vrsti seveda zato, ker podjetja, ki poslujejo na ta način, in njihovi dokumenti brez žiga nimajo nobene veljave. Prav tako jih še vedno s pridom uporabljajo za datumsko označevanje.

Numerator štampiljka

Pa recimo pisemske ovojnice. Ste se naveličali vedno znova nanje pisati svoje podatke in naslov podjetja? Idealna rešitev so štampiljke, izdelane po meri, ki vam bodo olajšale delo in prihranile kar nekaj časa. Zelo prikladne so tudi v lokalih, fitnesih in drugje, kjer svojim strankam ponujajo kartico zvestobe. Nanje se ob vsakem obisku enostavno odtisne potrdilo in bonus točke so tu.

Izdelajte svojo štampiljko kar na spletu

Ponudniki štampiljk, ki nekaj dajo na blagor svojih strank, omogočajo oblikovanje le-teh kar prek spleta. Tako lahko enostavno izberete vrsto in tip štampiljke ter barvo odtisa. Če imate pripravljeno grafično datoteko slednjega, pripnete še to in ste v istem trenutku prihranili kar nekaj časa za pot tja in nazaj.

Datumska štampiljka

Ste že slišali za sestavljivo štampiljko? Gre za štampiljko, ki si jo sestavite sami. Oziroma sami sestavite napis in ga poljubno menjate po želji, saj imate v paketu na voljo celotno abecedo in ustrezno orodje za postavljanje črk. Kaj pa večbarvni odtisi? Da, tudi to je mogoče. Več barv v enem odtisu. Meja je torej samo še vaša domišljija.

Poznate posebne štampiljke?

Čeprav bi pod posebne nemara lahko šteli tudi raznobarvne, pa bomo v tem delu omenili še nekaj drugih. Morda tega niste vedeli, a na trgu so na voljo tudi tako imenovani suhi žigi, ki vam omogočajo, da v papir vtisnete 3D reliefni žig. Zelo elegantno, ni kaj.

UV štampiljka

Pa za konec omenimo še prav posebne UV štampiljke, s pomočjo katerih lahko vaš odtis postane viden samo ob določenih pogojih. Želite zaščititi svoj dokument ali na prireditvi urediti prost izhod in vračanje, ne da bi obiskovalcem mazali roke? Odtis bo viden samo ob uporabi priložene UV svetilke.